Set sail

Believe it or not, but despite troubling Covid news, i decided to go. First there were some friends who thought the could maybe join, but the more strict rules made even France a problem for returning travellers, so it’s just me, solo start in a season which is not ideal. I left on Tuesday 13 october 2020 in the morning, and now, 5 days later I’m Cherbourg. If I had been able to sail together, I’d already been in Brest, but this is the challenge now to me. ๐Ÿ™‚

Geloof het of niet, maar ondanks, of juist misschien wel door, het corona nieuws, besloot ik op 12 october dat ik de 13e wilde vertrekken. Er was nog een optie geweest dat er een paar vrienden zouden meevaren maar de corona regels maakten het voor hen onverantwoord om mee te gaan. Dus de 13e ben ik vanuit Vlaardingen vertrokken, en nu, 4 dagen later in Cherbourg. Had ik samen met iemand kunnen zeilen, dan hadden we full continu door kunnen zeilen in de nachten ook, maar in het solo zeilen ligt nu mijn uitdaging. ๐Ÿ™‚

Voor wie het nog niet weet: er is een App, “Polarsteps”, die kan je op je mobiel zetten en dan mij zoeken op mijn naam … Marco van Bekkum… dan kan je me een beetje volgen (hij volg mij via GPS en telefoon zendmasten locaties, , zolang ik nog in Europa ben tenminste, want het werkt alleen als er internetbereik is. ๐Ÿ˜‰ En waarom gaan jullie niet zelf je reizen hiermee vastleggen?

For those who are interested, there is an App, called Polarsteps, which has a tracker and pictures and stories too (short). Just download it oon your mobile or tablet and seek my name, then you can start following me. It will only update when I’m in reach of internet though. And why don’t you start telling about your trips too?

Leave a Reply

Your email address will not be published.